Samenwerking in de Groene Rand

Strategisch project Zennevallei

Logo van het Strategisch Project ZennevalleiSamen met verschillende partners maakt de provincie de Zennevallei tussen Lembeek (Halle) en Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) klaar voor de toekomst. Natuur, wonen én economie beter op elkaar afstemmen, is daarbij het doel. Volg de ontwikkelingen op Facebook.

 

Strategisch project Groene Noordrand

Logo van het Strategisch Project Groene NoordrandHet Regionaal Landschap Brabantse Kouters ontfermt zich over dit gebiedsgericht project in de Maalbeekvallei op het grondgebied van Asse, Wemmel, Meise, Grimbergen en Vilvoorde. Ontdek er alles over op Facebook.

 

Horizon+ Zoniënwoud

Logo van het project Horizon+ ZoniënwoudVier randgemeenten werken samen met het Regionaal Landschap Dijleland, het Departement Omgeving en Natuurinvest om hun open ruimte te verbinden met het Zoniënwoud. Zo trekken ze de natuur door tot in hun dorpskern.

 

Plan Vliegend Hert

Vijf gemeenten, zes natuurorganisaties, twee overheden en twee regionale landschappen slaan de handen in elkaar om in Hoeilaart, Linkebeek, Overijse, Sint-Genesius-Rode en Tervuren een aaneengesloten leefgebied te maken voor het vliegend hert.

 

Strategisch project 'Landschap van Erembald tot Kravaalbos'

Dit project situeert zich in de gemeenten Aalst, Affligem, Asse en Opwijk: een landschap dat bestaat uit zacht glooiende heuvels en brede beekvalleien, afgezoomd met waarde­volle bronbossen. Doel van het project is om er de ruimtelijke kwaliteit en de belevingswaarde te verbeteren.

 

Logo van Plan BoommarterPlan Boommarter

Ook de boommarter krijgt meer leefruimte dankzij een samenwerking voor meer natuur rond het Hallerbos, Lembeekbos en andere bossen ten zuiden van Halle.

 

Plan Steenuil

In en rond het ruime Pajottenland komt een van de dichtste populaties aan steenuilen ter wereld voor. In Liedekerke en Ternat loopt er daarom een samenwerking om meer stukjes natuur met elkaar te verbinden.