Meer weten over de Groene Rand?

Tal van organisaties zetten zich in voor meer groen, in de Vlaamse Rand en elders. Via hun kanalen blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Agentschap Natuur & Bos

Het Agentschap Natuur & Bos heeft een hele website gewijd aan de Groene Rand. Je kan er ook inschrijven op een nieuwsbrief over de Groene Rand. Het Agentschap is bovendien actief op Facebook en Twitter.

Benieuwd naar de belevenissen van de boswachters? Hen kan je volgen via een apart kanaal op Twitter en via Instagram.

Vlaamse Landmaatschappij

Ook de Vlaamse Landmaatschappij heeft een website over haar projecten in de Vlaamse Rand. Op de website vind je onder meer een startnota over de Rand. Via de Facebookpagina Ruimte voor de Rand kan je de laatste ontwikkelingen volgen.

Provincie Vlaams-Brabant

Op de website van de provincie vind je heel wat inlichtingen over natuur en milieu. Je kan er ook inschrijven op een nieuwsbrief.

Voor informatie over de toeristische mogelijkheden in de Groene Gordel moet je bij Toerisme Vlaams-Brabant zijn. Via de nieuwsbrief, Facebook of Twitter blijf je op de hoogte van toeristische nieuwtjes. Je kan je ook gratis abonneren op het Groene Gordel & Hageland Magazine, dat twee keer per jaar verschijnt.

Regionale Landschappen

In de Vlaamse Rand zijn drie Regionale Landschappen actief: Pajottenland & Zennevallei, Brabantse Kouters en Dijleland. Regionale Landschappen zijn samenwerkingsverbanden op streekniveau. Ze brengen inwoners en partners samen rond een wervend landschapsverhaal. Natuur, erfgoed en streekidentiteit, klimaat, draagvlak en beleving staan daarbij centraal. Bekijk dit leuke filmpje over hun werking.

Heel wat van deze initiatiefnemers bundelen bovendien hun krachten in een samenwerkingsverband.

 

De zon schijnt tussen de boomstammen van een bos.