Nieuws uit de Vlaamse Rand

  • Documentatiecentrum Vlaamse Rand

www.docu.vlaamserand.be is een online documentatiecentrum dat een wetenschappelijke kijk biedt op de Vlaamse Rand. De website omvat cijfers, artikels, studies, nieuwe en bestaande publicaties en bundelt en verduidelijkt bepaalde thema's die relevant zijn voor de regio. Het documentatiecentrum heeft een eigen nieuwsbrief die enkele keren per jaar verschijnt. U kan zich hiervoor inschrijven onderaan elke pagina op de website van het documentatiecentrum. 

  • RandKrant

De RandKrant is een maandblad dat gratis wordt verspreid in alle gemeenten van de Vlaamse Rand. Negen maanden per jaar brengt het een mix van gevarieerde artikels over actuele onderwerpen in de rand, maar ook human interest reportages. De katern ‘uit in de Rand’ biedt een overzicht van wat er op het vlak van cultuur en vrije tijd in de rand te beleven valt. De RandKrant wordt uitgegeven door vzw ‘de Rand’. De publicaties en heel wat aanvullende informatie en foto's verschijnen op de website www.randkrant.be

  • Gemeenschapskranten

Naast de RandKrant geeft vzw ‘de Rand’ ook nog zes gemeenschapskranten uit in Drogenbos, Kraainem, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode, Wemmel en Wezembeek-Oppem. Ze brengen allerhande wetenswaardigheden uit de gemeente, het verenigingsleven, het plaatselijke gemeenschapscentrum, de rand en Vlaanderen. De gemeenschapskranten leggen sterk de nadruk op het gemeenschapsleven van de gemeenten.

U kan de gemeenschapskranten ook online lezen op de website van de gemeenschapscentra of via de publicaties op www.derand.be

  • RINGtv

RINGtv is de regionale zender voor de Vlaamse Rand (behalve Tervuren). Hij brengt o.a. een journaal en het magazine VIVA!, waarin diverse onderwerpen aan bod komen. Via de teletekstpagina's worden een aantal programma's ondertiteld in het Frans en in het Engels.

Verschillende programma's kan u online herbekijken op www.ringtv.be